Βιογραφία

divider

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Ρούσσος γεννήθηκε στη Σύρο, 27 Φεβρουαρίου 1991. Με μουσικές επιρροές από την οικογένεια του, στα 8 του χρόνια γίνεται μαθητής του Φραγκίσκου Δακρότση (Σχολή Λαϊκής Μουσικής) μαθαίνοντας μπουζούκι. Με τη σχολή αυτή, έλαβε μέρος σε αφιερώματα μεγάλων μουσικοσυνθετών όπως, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίμης Πλέσσας, και του πατριάρχη του ρεμπέτικου τραγουδιου, και Συριανού, Μάρκου Βαμβακάρη.
Στη συνέχεια, σε ηλικία 13 ετών, εμφανίζεται σε δύο μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας, σε πρωινές εκπομπές και 2 χρόνια αργότερα κερδίζει μαζί με το σχήμα του το πρώτο βραβείο στο Έντεχνο Τραγούδι σε μαθητικό μουσικό διαγωνισμό Κυκλάδων. Λίγα χρόνια μετά ξεκίνησε να πραγματοποιεί δικές του εμφανίσεις, βλέποντας πλέον τη μουσική επαγγελματικά.
Το 2011 πηγαίνει στην Αθήνα, σπουδάζει κιθάρα, πιάνο φωνητική καθώς και θεωρία της μουσικής, και παίρνει πτυχίο στο ειδικό Αρμονίας στο Αττικό Ωδείο. Παράλληλα συνέχιζει τις εμφανίσεις του σε μαγαζία της πρωτεύουσας και όχι μόνο, έχοντας στο ενεργητικό του και μεγάλες συνεργασίες.
Η αγάπη του για τη μουσική και η ανάγκη του για έκφραση όλα αυτα τα χρόνια, τον οδηγεί στη σύνθεση δικών του τραγουδιών, και μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει δύο από αυτά.